Το business casual ντύσιμο έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον σύγχρονο άνδρα. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι αποτελεί έναν συγγενή του business professional style. Ωστόσο, αποτελεί ένα πιο versatile στυλ, που με τους κατάλληλους συνδυασμούς, θα έχετε ξεχωριστές εμφανίσεις για όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Τι είναι όμως το business casual ανδρικό ντύσιμο; Τι χρειάζεστε για να το εφαρμόσετε σύμφωνα με το στυλ σας και σύμφωνα με τα νέα trends; 

Ας δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Τι είναι το business casual στυλ;

Γενικότερα, το business casual στυλ αποτελεί μια πιο χαλαρή εκδοχή του business professional. Αν το κλασικό επαγγελματικό ντύσιμο περιλαμβάνει ένα ανδρικό κοστούμι και μια γραβάτα, στην πιο χαλαρή του έκδοση σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε στη ντουλάπα τη γραβάτα σας, να “γυρίσετε” τα μανίκια σας και να βγάλετε το σακάκι. Φυσικά, μπορείτε να φορέσετε το αγαπημένο σας υφασμάτινο παντελόνι και να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας σακάκι.  

Μπορώ να φορέσω τζιν παντελόνι; Η απάντηση δεν είναι αρνητική. Ωστόσο, για μια πιο επαγγελματική εμφάνιση επιλέξτε μια επιλογή που χαρίζει σωστή εφαρμογή και σκουρόχρωμες αποχρώσεις. 

Τα βασικά κομμάτια που χρειάζεστε για business casual look

Επειδή το business casual ανδρικό στυλ ακολουθεί κάποια κλασικά μοτίβα και γραμμές, δεν είναι δύσκολο να το πετύχετε. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να έχετε ορισμένα κλασικά κομμάτια, τα οποία θα σας χαρίσουν πολλούς συνδυασμούς, ενώ την ίδια στιγμή θα σας δημιουργήσουν looks υψηλής ποιότητας. 

Ορισμένα από τα ανδρικά ρούχα που θα πρέπει να βρίσκονται στη ντουλάπα σας είναι τα εξής: 

  • Πουκάμισο: Το πουκάμισο αποτελεί βασικό στοιχείο για μια εμφάνιση στο γραφείο. Για casual business look, προτιμήστε απαλές αποχρώσεις, όπως το σιελ, το λευκό, το απαλό ροζ, αλλά και σχέδια με διακριτικά μοτίβα. Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να φορέσετε πάνω από το πουκάμισο ένα blazer. 

Ανακαλύψτε τα πουκάμισα του Must σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

  • Υφασμάτινο παντελόνι: Το υφασμάτινο παντελόνι είναι ιδιαίτερο κομμάτι που κολακεύει κάθε άνδρα και του χαρίζει γοητεία. Φυσικά, θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά τόσο στη μέση, όσο και στα πόδια. Το μήκος του παντελονιού θα πρέπει να τελειώνει πάνω από το παπούτσι. Όσον αφορά τις χρωματικές επιλογές, μείνετε σε κλασικά χρώματα, όπως μαύρο, μπεζ, navy blue, χακί και καφέ. 

Ανακαλύψτε τη μεγάλη συλλογή από υφασμάτινα παντελόνια του Must σε πολλά χρώματα. 

  • Σακάκι: Αν και το σακάκι πολλές φορές παραπέμπει σε πιο formal business look, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να το αξιοποιήσετε και σε μια πιο χαλαρή εμφάνιση. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να βρίσκεται σε απλές γραμμές. Δε χρειάζεται το σακάκι να είναι μαύρο. Ένα μπλε ή γκρι σακάκι αρκεί. Μάλιστα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια ζακέτα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να το παραλείψετε τελείως. 

Εξερευνήστε μια μεγάλη ποικιλία σε σακάκια στο Must. 

  • Παπούτσια: Ένα κομμάτι που μπορεί να απογειώσει ένα business casual ντύσιμο είναι τα παπούτσια. Συνεπώς, η επιλογή τους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Ένα ζευγάρι oxford παπούτσια θα σας λύσει τα χέρια. Εναλλακτικά, τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κομψά μποτάκια

  • Αξεσουάρ: Το στοιχείο που ολοκληρώνει την εμφάνιση ενός άνδρα δεν είναι άλλο από τα αξεσουάρ του. Δείξτε ένα κομμάτι της προσωπικότητας σας μέσα από ένα ρολόι, μια ζώνη, ή ένα κασκόλ. Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά, και χαρίζουν ένα προσεγμένο στυλ. 

Το business casual ντύσιμο μπορεί να σας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στο γραφείο και τα επαγγελματικά meetings. Επομένως, είναι σημαντικό σε κάθε σας εμφάνιση να προσθέτετε και ένα κομμάτι του δικού σας στυλ, που θα την αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. 

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.