Η άνοιξη είναι επιτέλους εδώ κι εμείς δε μπορούμε παρά να χαρούμε που μετά από έναν δύσκολο χειμώνα αφήνουμε στη ντουλάπα τα μπουφάν μας, ξεχνάμε τα σκούρα χρώματα και ετοιμαζόμαστε για ένα πιο ανάλαφρο και χαρούμενο ντύσιμο.

Πόσος καιρός, όμως, έχει περάσει από την τελευταία χρονιά που πραγματικά ευχαριστηθήκαμε το ανοιξιάτικο ντύσιμο; Με τα προηγούμενα χρόνια να μας έχουν βρει κλεισμένους στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας, σίγουρα οι τάσεις στο ανδρικό ντύσιμο έχουν αλλάξει κατά πολύ από το 2019. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πώς έχει διαμορφωθεί η μόδα στο ανδρικό ντύσιμο την άνοιξη 2022 και πώς θα γίνει με στυλ η μετάβαση από τον χειμώνα στην ανέμελη διάθεση του καλοκαιριού.

Η ζακέτα έχει την τιμητική της

jack & jones ζακέτα

Την άνοιξη δεν έχει αρκετό κρύο, για να φορέσεις παλτό, αλλά ούτε και αρκετή ζέστη, για να κυκλοφορείς με T-shirt. Παλαιότερα, οι σχεδιαστές πρότειναν κομμάτια, όπως λεπτά παλτά, σακάκια και δερμάτινα, όμως φέτος το casual έχει την τιμητική του.

Όχι πως ένα δερμάτινο δεν είναι το ιδανικό πανωφόρι για μια βραδινή εμφάνιση την άνοιξη, όμως για τις υπόλοιπες ώρες, αλλά και γενικά για ένα smart casual outfit η ζακέτα θα κυριαρχήσει. Για πρωινές και πιο αθλητικές εμφανίσεις προτείνουμε βαμβακερή ζακέτα με κουκούλα σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, μπορντό και κίτρινο. Η ζακέτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με βερμούδα, τζιν παντελόνι και φόρμα ανάλογα με το στυλ που θέλουμε να υιοθετήσουμε.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται να βγάλουμε από το μυαλό μας τη ζακέτα για πιο επίσημα look. Οι πλεκτές ζακέτες είναι το απόλυτο trend φέτος. Ταιριάζουν εξαιρετικά με polo μπλουζάκια και πουκάμισα και ειδικά σε πιο ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι και το καφέ, μπορούν να ολοκληρώσουν κάθε outfit στη δουλειά ή τη βραδινή έξοδο, φορεμένες με υφασμάτινο παντελόνι.

Η επέλαση των αμάνικων

biston μπουφάν αμάνικο

Ήταν απορίας άξιο πώς και γιατί τα αμάνικα είχαν εξοριστεί από τη μόδα τόσα χρόνια. Αποτελούν κομψά κομμάτια που ταυτόχρονα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ βολικά για τον απλό λόγο ότι αφήνουν ελεύθερα τα χέρια.

Το αμάνικο μπουφάν είναι μια άριστη λύση για τις δροσερές μέρες, συνδυασμένο από μέσα με ένα πουκάμισο ή μια μακρυμάνικη μπλούζα. Θα δούμε, όμως, και διάφορες προτάσεις σε αμάνικες μπλούζες για τις πιο ζεστές μέρες.

Και φυσικά, για προσεγμένες βραδινές εμφανίσεις, το γιλέκο θα οδηγήσει το στυλ σε άλλο επίπεδο. Με γραβάτα ή χωρίς, συνδυασμένο με κοστούμι, υφασμάτινο παντελόνι ή ακόμα και τζιν, αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο να τραβήξουμε τα βλέμματα στο πάνω μέρος του κορμού, να παίξουμε με τις αντιθέσεις και να κάνουμε πιο ενδιαφέρον το σύνολο σε σχέση με ένα απλό πουκάμισο και σακάκι.

Άνετες βερμούδες

βερμουδα biston

Στην πασαρέλα των μεγάλων σχεδιαστών είδαμε διάφορες αέρινες δημιουργίες, πολλές εκ των οποίων παρέπεμπαν σε φούστα. Φυσικά, στο καθημερινό ντύσιμο όλων μας η επιλογή της βερμούδας είναι η μόνη εναλλακτική στο παντελόνι και αυτή κερδίζει έδαφος.

Αν και το καλοκαίρι θα δούμε τις βερμούδες σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους, με τις φαρδιές γραμμές να κυριαρχούν, την άνοιξη θα τις φορέσουμε κυρίως το πρωί σε πιο αθλητικό στυλ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η βερμούδα την άνοιξη μπορεί να συνδυαστεί και με αθλητική ζακέτα από πάνω, δημιουργώντας ένα sporty casual look λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Άλλωστε, αυτό ακριβώς συμβαίνει με το ντύσιμο την άνοιξη, είναι απολύτως φυσιολογικό να λειτουργούν αρμονικά στην ίδια εμφάνιση πιο καλοκαιρινά και πιο χειμωνιάτικα ρούχα.

Έντονα χρώματα

Είναι η πρώτη άνοιξη ύστερα από τρία χρόνια που μπορούμε να τη χαρούμε όσο το δυνατόν πιο ανέμελοι. Και αυτό οι σχεδιαστές αποφάσισαν να το γιορτάσουν. Αν και λίγοι άντρες τολμούν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα χρώματα, φέτος την άνοιξη αυτό είναι το ζητούμενο στο ανδρικό ντύσιμο.

Κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, γαλάζιο, πορτοκαλί ή ακόμα και ροζ θα κυριαρχήσουν στις ζακέτες και τα T-shirt και θα μας προετοιμάσουν για όσα θα δούμε το καλοκαίρι. Συνδυασμένα με ένα κλασικό χρώμα στο υπόλοιπο ντύσιμο, όπως το γκρι και το μπεζ αλλά και το λευκό για πιο νεανικά looks, σίγουρα αποτελούν κομμάτια που τραβούν τα βλέμματα και αναδεικνύουν την προσωπικότητα ενός άντρα που ξέρει να τολμά.

Υπερμεγέθη πουκάμισα

πουκάμισο pepe jeans

Σε συνέχεια των ογκωδών πουλόβερ που κυριάρχησαν τον χειμώνα, η φετινή άνοιξη φέρνει στο προσκήνιο τα υπερμεγέθη πουκάμισα. Η λογική είναι ότι νιώθουμε άνετα σε κάθε μας εμφάνιση είτε φοράμε το πουκάμισο σκέτο είτε πάνω από κάποιο T-shirt.

Φυσικά, πρόκειται για μια αρκετά εξεζητημένη τάση που θα πρέπει να ταιριάζει και με το σωματότυπο του καθενός, ώστε να μην τον καπελώνει ούτε να τον κρύβει. Γενικά, οτιδήποτε πολύ φαρδύ ταιριάζει σε κανονικές σιλουέτες, αφού στα μικρόσωμα σώματα μοιάζει υπερβολικό και στα πιο μεγαλόσωμα προσθέτει έξτρα αχρείαστο όγκο.

Τα prints επιστρέφουν

Οι εποχές που το μονόχρωμο ήταν η πρώτη μας επιλογή έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πλέον, τα prints κάνουν ξανά δυναμικά την εμφάνισή τους και δημιουργούν πληθωρικές εμφανίσεις.

T-shirts με στάμπα, πουά, καρό και ριγέ πουκάμισα, αλλά και sneakers σε αναπάντεχα μοτίβα είναι στοιχεία του ανοιξιάτικου ντυσίματός μας που θα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να ξεφεύγουμε από το βαρετό.

Ασπρόμαυρες δημιουργίες

Για όσους, πάντως, επιθυμούν πιο διακριτικές εμφανίσεις που θα παραπέμπουν στη μονοχρωματική αισθητική, η ανδρική μόδα για την άνοιξη 2022 έχει την απάντησή της. Ο κλασικός συνδυασμός του μαύρου με το άσπρο επιστρατεύεται για άλλη μία φορά, ώστε μέσα από τις αντιθέσεις να δημιουργήσει ζωηρά σύνολα.

Πέρα από τις πιο συντηρητικές λύσεις, όπως το μαύρο παντελόνι με το άσπρο πουκάμισο ή polo μπλουζάκι, βλέπουμε και πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως ασπρόμαυρα πλεκτά και φούτερ.

Στο Must θα βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε, για να δημιουργήσετε το απόλυτο ανοιξιάτικο look για φέτος με επώνυμα ανδρικά ρούχα σε εξαιρετικές τιμές και εκπτώσεις έως 60%.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.