Όταν αναφερόμαστε στο ανδρικό ντύσιμο, το γιλέκο είναι η επιτομή της κομψότητας και της φινέτσας. Είναι η πρώτη επιλογή για όλες τις περιστάσεις συμπεριλαμβανομένων γάμοι, βαπτίσεις, βραδινή έξοδος, ραντεβού, ακόμα και στο γραφείο. Αναδεικνύει τη φόρμα του σώματος ενώ παράλληλα μπορεί να κρύψει τα “ψωμάκια” και να τονίσει τη μέση και την πλάτη. Μπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου γιλέκο με κοστούμι, σκέτο (three piece) ή με τζιν παντελόνι, χειμώνα ή καλοκαίρι. Αν δεν ξέρεις πως να το φορέσεις ή πως να το συνδυάσεις, τότε αυτό το κείμενο θα γίνει οδηγός σου.

Ανδρικό κοστούμι με γιλέκο

Συνήθως επιλέγουμε ένα ανδρικό ντύσιμο βάση της εκδήλωσης που πρέπει να παρεβρεθούμε και των περιστάσεων. Το ανδρικό κοστούμι με γιλέκο ενδείκνυται για γάμους, βαπτίσεις, δουλειά γραφείου και για όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις προσφέροντας κύρος και γοητεία στον άντρα που επιλέγει να το φορέσει.  

 

Για να το φορέσεις σωστά θα πρέπει να προσέξεις τρία πράγματα.

  • Το ύφασμα και για ποια εποχή ενδείκνυται

  • Τους χρωματικούς συνδυασμούς

  • Την εφαρμογή

Μπορείς να συνδυάσεις ένα καφέ ή ταμπά σακάκι με λευκό πουκάμισο, ναυτικό μπλε παντελόνι και ναυτικό μπλε γιλέκο. Διαφορετικά, επέλεξε μονόχρωμο κοστούμι με γιλέκο και φόρεσε ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με γραβάτα στην ίδια χρωματική παλέτα. 

Γιλέκο με τζιν παντελόνι

Το γιλέκο με τζιν παντελόνι, συνήθως το επιλέγουμε για πιο casual εμφανίσεις. Ειδικά την άνοιξη όταν δεν έχει πολύ κρύο για να φορέσουμε μπουφάν ή σακάκι, το γιλέκο μπορεί να μας προσφέρει την άνεση που χρειαζόμαστε αλλά και να μας προστατέψει από το ψιλό κρύο. Δοκιμάστε το φορέσετε ταμπά, μπεζ ή καφέ γιλέκο με λευκό πουκάμισο, τζιν παντελόνι και μποτάκια biker.

Three piece set με γιλέκο

Ιδανικό για κάθε περίσταση το three piece ντύσιμο με γιλέκο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιστάσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για κοστούμι με γιλέκο χωρίς το σακάκι. Είναι όμορφο, κομψό και μπορεί να φορεθεί με πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορέστε μπεζ chino παντελόνι ή παντελόνι κοστουμιού με λευκό πουκάμισο και navy blue γιλέκο.

3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις ανδρικό ντύσιμο με γιλέκο

Όσο καλά και αν ξέρεις να ντύνεσαι, υπάρχουν μερικά λάθη που όλοι κάνουμε. Το γιλέκο μπορεί να φορεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πολλές περιστάσεις αλλά θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες για φαίνεται κομψό και όχι φθηνό.

Κούμπωμα: Πως κουμπώνουμε το γιλέκο

Το μυστικό για να φαίνεται ωραίο πάνω στο σώμα σου είναι το κούμπωμα. Ένα γιλέκο πρέπει να φαίνεται άνετο όταν το φοράμε και να όχι σαν να μας πνίγει. Για να έχει σωστή εφαρμογή θα πρέπει πάντα να αφήνεις το τελευταίο κουμπί ανοιχτό.

Μήκος: Τι μήκος πρέπει να έχει το ανδρικό γιλέκο

Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι το μήκος του γιλέκου. Το ιδανικό μήκος  για ένα ανδρικό γιλέκο είναι περίπου 2-3 εκατοστά στο ύψος της ζώνης. Δηλαδή, ούτε πολύ μακρύ αλλά ούτε και πολύ κοντό. Πάντα να κοιτάς τις περιγραφές των προϊόντων για το μήκος και αν είναι δυνατόν να το δοκιμάζεις πρώτα.

Χρώμα γιλέκου: Safe επιλογές για πολλούς συνδυασμούς

Η πιο safe επιλογή για το ιδανικό χρώμα γιλέκου είναι να επιλέξεις χρώμα ίδιο με το κοστούμι. Από την άλλη ένα κλασικό μαύρο γιλέκο μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χρώματα όπως επίσης και το καφέ γιλέκο ή το navy blue. Φρόντισε να μην έχουν άλλο χρώμα φόδρας και ειδικότερα άλλο χρώμα μπροστά και άλλο πίσω. 

Αν θέλεις και εσύ να ξεχωρίζεις με το στυλ σου στο ανδρικό ντύσιμο, επέλεξε γιλέκο και κάνε τους πάντες να μιλούν για σένα. Στο Must Men Fashion θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ανδρικά γιλέκα που θα απογειώσουν το στυλ σου.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.