Το πουκάμισο θεωρείται από τα πιο δύσκολα ρούχα να αγοράσει ένας άντρας, επειδή είναι πολύ εύκολο να καταλήξουμε σε λάθος μέγεθος. Διότι το ανδρικό πουκάμισο στο σωστό μέγεθος πρέπει να προσαρμόζεται άψογα σε διάφορα σημεία και να αγκαλιάζει ομοιόμορφα τον κορμό. Έτσι, όταν αγοράζετε ένα καινούριο πουκάμισο, χρειάζεται αρκετή προσοχή, ώστε να διαπιστώσετε ότι «πέφτει» όμορφα πάνω σας.

Ευτυχώς, αν γνωρίζετε τι να προσέξετε, τότε θα βρείτε αμέσως το μέγεθός σας και ύστερα θα είναι πολύ απλό να κάνετε τις αγορές σας ακόμα και online, αφού θα ξέρετε ακριβώς ποιο μέγεθος και γραμμή σας ταιριάζει.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα σημεία, στα οποία πρέπει να δώσετε βάση, ώστε να επιλέξετε το ακριβές μέγεθος πουκαμίσου για εσάς.

Στήθος και κορμός

πουκαμισο στηθος μετρα

Είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε όλοι, όταν δοκιμάζουμε ένα πουκάμισο και όχι άδικα, αφού εκεί πέφτουν όλα τα βλέμματα. Το πουκάμισο πρέπει να κλείνει με άνεση στο στήθος και την κοιλιά χωρίς να «τσιτώνει» καθόλου, χωρίς δηλαδή να κάνει ζάρες και τραβήγματα γύρω από τα κουμπιά.

Αν σε αυτό το σημείο είναι εντάξει, τότε θα πρέπει να δείτε μήπως είναι πολύ χαλαρό. Το πουκάμισο πρέπει να ακολουθεί το σχήμα του κορμού και να μη σακουλιάζει. Έτσι, γύρω από τη μέση θα πρέπει να είναι ίσιο και να μην εξέχει σαν σωσίβιο από το παντελόνι.

Ώμοι

πουκαμισο όμοι μέτρα

Το δεύτερο σημαντικότερο σημείο είναι οι ώμοι. Αν το μέγεθος του πουκαμίσου είναι σωστό, τότε η ραφή θα βρίσκεται ακριβώς στον ώμο. Πιο μέσα και είναι μικρό, πιο έξω και είναι μεγάλο.

Λαιμός

πουκάμισο λαιμός μέτρα

Μπορεί σε μερικούς να μοιάζει λεπτομέρεια, όμως στην πραγματικότητα είναι το σημείο του ρούχου που πλαισιώνει το πρόσωπο. Το κολάρο φυσικά δεν είναι ίδιο σε όλα τα πουκάμισα, οπότε παίζει ρόλο το σχέδιο για το αν αυτό θα στέκεται πολύ στητό ή πιο χαλαρό. Σε γενικές γραμμές, όμως, το κολάρο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ χαλαρό, δηλαδή να κλείνει με άνεση, αλλά να κρατάει το σχήμα του γύρω από τον λαιμό.

Μανίκια

πουκάμισο μανίκια μέτρα

Τα μανίκια θεωρούνται από τα πιο δύσκολα να αξιολογηθούν σε ένα πουκάμισο, καθώς το μέγεθος των μπράτσων καθενός διαφέρει. Υπάρχει, όμως, ένας απλός τρόπος. Όταν τα χέρια είναι τεντωμένα κάτω, η μανσέτα θα πρέπει να φτάνει μέχρι το κόκαλο του καρπού χωρίς να σακουλιάζει το μανίκι. Αν σακουλιάζει, τότε χρειάζεστε ένα μέγεθος μικρότερο. Από την άλλη, αν η μανσέτα ανεβαίνει πιο πάνω ή αν αισθάνεστε ότι το μανίκι τραβάει, όταν σηκώνετε τα χέρια στην ευθεία, τότε χρειάζεστε ένα μέγεθος μεγαλύτερο.

Γενικά, κάθε μάρκα έχει τη δική της γραμμή, οπότε δεν ταιριάζουν όλες σε όλους. Αν σας ταιριάζει κάποια και ξέρετε το μέγεθός σας, τότε μπορείτε άφοβα να κάνετε τις αγορές σας και το πουκάμισο να σας πέφτει… κουτί. 

Δείτε όλη μας τη συλλογή σε ανδρικά πουκάμισα από γνωστές μάρκες, όπως η Superdry, Pepe Jeans και Versace.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.