smart casual ανδρικό ντύσιμο τι είναι

Το smart casual αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στυλ για τον σύγχρονο άντρα. Με βασικό του χαρακτηριστικό την κομψότητα αλλά και την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις περιστάσεις, πρόκειται για το απόλυτο ντύσιμο, αν θέλετε πάντα να έχετε ταιριαστές εμφανίσεις, όπου κι αν βρίσκεστε.

Τι ακριβώς είναι, όμως, το smart casual ανδρικό ντύσιμο; Ποια κομμάτια χρειάζεστε και τι να προσέξετε για να το υλοποιήσετε σύμφωνα με τις νέες τάσεις;

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

smart casual andriko ntysimo

Τι είναι το smart casual στυλ;

Το smart casual είναι ένα ποικιλόμορφο στυλ, καθώς ο ορισμός και η σημασία του ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή, την τοποθεσία και τους ανθρώπους που θα συναντήσετε.

Σε γενικές γραμμές, smart casual σημαίνει περιποιημένο ντύσιμο, για παράδειγμα με ένα chinos παντελόνι ή ένα σκουρόχρωμο τζιν με πουκάμισο, σακάκι και δερμάτινα παπούτσια. Το στυλ είναι λιγότερο επίσημο από ένα business casual στυλ, αλλά πιο επίσημο από το sporty chic.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη εμφάνιση. Το smart casual στυλ επιβάλλει την προσαρμογή σε κάθε περίσταση, οπότε έχει ένα μεγάλο εύρος επισημότητας. Για παράδειγμα, σε έναν γάμο θα εμφανιστείτε με κοστούμι ή παντελόνι chinos και σακάκι, όμως από την άλλη σε ένα smart casual beach party η βερμούδα με ένα λινό πουκάμισο είναι η αποδεκτή επιλογή. Ο χρυσός κανόνας είναι να έχετε πάντα κατά νου την τοποθεσία και την περίσταση για το σωστό ντύσιμο.

Τα 5 βασικά κομμάτια που χρειάζεστε για smart casual look

Επειδή το smart casual στυλ είναι σχετικά συντηρητικό, δεν επηρεάζεται τόσο από τις περιστασιακές τάσεις της μόδας. Έτσι, είναι εύκολο να αποκτήσετε μερικά διαχρονικά κομμάτια που θα σας συνοδεύουν για χρόνια, επενδύοντας σε μια καλή γκαρνταρόμπα.

Έτσι, ορισμένα βασικά ανδρικά ρούχα που είναι κλασικά και πρέπει να τα έχετε είναι τα εξής:

  • Τζιν παντελόνι: Το τζιν είναι συνώνυμο του casual ήδη από τη δεκαετία του 1950, όμως για το smart casual στυλ χρειάζεται προσοχή. Επιλέξτε τζιν με καλή εφαρμογή, ίσια γραμμή και σκούρο χρώμα και σίγουρα θα αποτελέσει ένα χρήσιμο κομμάτι στη ντουλάπα σας. Οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφύγετε πολύ ανοιχτόχρωμα τζιν, τζιν με μεγάλες τσέπες, σκισίματα κλπ.

Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σε τζιν παντελόνια εδώ

  • Chinos παντελόνι: Τα chinos παντελόνια είναι το επόμενο βήμα, για να κάνετε πιο επίσημη την εμφάνισή σας. Το ίδιο ακριβώς ντύσιμο φορεμένο με chinos αντί για τζιν θα αλλάξει αμέσως τη συνολική σας εμφάνιση. Επενδύστε σε κλασικά χρώματα, όπως το χακί, το μπλε και το μπεζ, που ταιριάζουν με πολλά κομμάτια και ταιριάξτε τα με πουκάμισο αλλά και πόλο μπλουζάκι ή πουλόβερ
  • Πουκάμισο: Τα πουκάμισα είναι απολύτως απαραίτητα στη γκαρνταρόμπα σας. Για μια πιο χαλαρή εμφάνιση, μπορείτε να ανεβάσετε τα μανίκια, τονίζοντας περισσότερο το casual στυλ σας. Ένα λευκό κλασικό πουκάμισο αποτελεί το πιο απαραίτητο στοιχείο και από εκεί και πέρα μπορείτε να παίξετε και με πολλά ακόμα χρώματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Δείτε τα πουκάμισα του Must σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

 

  • Σακάκι: Ένα σακάκι είναι αναμφισβήτητα αυτό που θα κάνει το smart casual look σας να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλη casual εμφάνιση. Το μαύρο είναι, βεβαίως, το πιο κλασικό χρώμα, όμως διαχρονικό είναι και το μπλε και το γκρι, ενώ δυναμική είσοδο στις τάσεις της μόδας έχουν κάνει και τα σακάκια σε μπορντό χρώμα.

    Δείτε τη μεγάλη ποικιλία του Must σε σακάκια.

 

  • Παπούτσια: Και εδώ υπάρχει μια σχετική ελευθερία στο πώς θα ολοκληρώσετε το look σας. Ένα ζευγάρι sneakers θα δώσει έμφαση στην casual πλευρά της εμφάνισης, ενώ τα δερμάτινα παπούτσια Oxford είναι ιδανικά για βραδινές ή business εμφανίσεις.

 

4 tips για να εφαρμόσετε σωστά στο στυλ

Αφού αποκτήσετε τα βασικά κομμάτια, καλό είναι να προσέξετε και πώς θα τα συνδυάσετε, ώστε να προκύψει ένα αρμονικό στυλ που θα σας αντιπροσωπεύει. Γενικά, καλό είναι να θυμάστε τους παρακάτω βασικούς κανόνες:

  • Αποκτήστε μία βάση: Όταν αρχίσετε να φτιάχνετε την γκαρνταρόμπα σας, ξεκινήστε πρώτα με ουδέτερα χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό, το μπλε, το μαύρο, το γκρι και το καφέ. Όλα αυτά συνδυάζονται εύκολα και δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

  • Εξατομικεύστε την εμφάνισή σας: Αφού έχετε θέσει τις βάσεις του στυλ σας, μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας προσωπικότητα στο ντύσιμό σας, παίζοντας με πολυτελή υφάσματα, όπως μετάξι ή κασμίρ, και πιο τολμηρά χρώματα. Αυτά καλό είναι να προορίζονται για τα αξεσουάρ, όπως η ζώνη σας, το λουράκι του ρολογιού και οι κάλτσες.

  • Σκεφθείτε την περίσταση: Ο απόλυτος κανόνας του smart casual ντυσίματος. Όποιο κι αν είναι το προσωπικό σας στυλ, θα πρέπει πάντα να δίνετε μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον και το κοινωνικό πλαίσιο. Μάθετε ποιο είναι το dress code και, στη συνέχεια, σχεδιάστε το ντύσιμό σας σύμφωνα με τους στόχους και τις ανάγκες σας.

  • Προσέξετε τη σωστή εφαρμογή: Όσο άψογη και αν είναι η επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων, αν αυτά δεν εφαρμόζουν καλά πάνω σας, τότε το look θα καταστραφεί πλήρως. Τα ρούχα δεν θα πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά στενά και άβολα ούτε πολύ φαρδιά και πρόχειρα.

Το smart casual look στους άντρες έχει το χαρακτηριστικό ότι μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις, εκτός από τις πολύ επίσημες. Έτσι, είναι ιδανικό αν σας αρέσουν οι εμφανίσεις που είναι πιο κομψές και προσεγμένες από το σπορ casual στυλ. Σε κάθε περίπτωση, όπως με κάθε τι που έχει να κάνει με το ντύσιμο, είναι βασικό να βρείτε την προσωπική σας σφραγίδα που θα το αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.