σωστό μέγεθος παντελονιού για άνδρα

Όσο όμορφο, κομψό και καλοφτιαγμένο και αν είναι ένα παντελόνι, αν δεν εφαρμόζει καλά πάνω μας, τότε δεν θα δείχνει καθόλου ωραίο. Το σωστό μέγεθος παντελονιού για έναν άνδρα είναι κάτι που φαίνεται από διάφορες παραμέτρους, αλλά γενικά είναι η αίσθηση ότι εφαρμόζει σωστά στη μέση και τα πόδια.

Πώς ακριβώς μπορείτε να καταλάβετε αυτή την εφαρμογή; Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε όταν δοκιμάζετε ένα παντελόνι.

Εφαρμογή στο πίσω μέρος

Το πρώτο τεστ που πρέπει να κάνετε, όταν φοράτε για πρώτη φορά ένα παντελόνι, είναι να καθίσετε. Έτσι, θα καταλάβετε πώς «κάθεται» στο πίσω μέρος. Θα πρέπει να μην σας τραβάει καθόλου ούτε να κατεβαίνει πολύ χαμηλά η μέση του, διότι τότε είναι μικρό. Από την άλλη, αν κάθεστε και το νιώθετε ότι δεν κινείται καθόλου ή σακουλιάζει στο οπίσθια, τότε σας είναι μεγάλο και χρειάζεστε μικρότερο νούμερο.

Εφαρμογή στη μέση

Η ζώνη του παντελονιού πρέπει να είναι άνετη αλλά όχι στενή. Θα πρέπει να αισθάνεστε ότι δεν χρειάζεται να φοράτε ζώνη, για να το κρατήσετε στη θέση του. Ένα καλό τεστ, για να δείτε μήπως το παντελόνι είναι μεγάλο, είναι αν σακουλιάζει και διπλώνει, εφόσον του βάλετε από πάνω μία ζώνη ως αξεσουάρ.

Φυσικά, το παντελόνι δεν θα πρέπει να σας πιέζει καθόλου στη μέση. Αν νιώθετε ότι πρέπει να ρουφήξετε την κοιλιά ή να περιορίσετε τις κινήσεις σας, για να μη ζοριστεί το ύφασμα, τότε το παντελόνι είναι μικρό.

Καβάλος

Ο καβάλος του παντελονιού θα πρέπει να «πέφτει» ομαλά στο σώμα και να μην τραβάει. Πρόκειται για ένα σημείο που μπερδεύει πολλούς, ακριβώς επειδή μερικά παντελόνια είναι ψηλόμεσα και άλλα χαμηλοκάβαλα. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος το παντελόνι να κατεβαίνει προς τα κάτω επειδή είναι στενό στον καβάλο και όχι επειδή είναι έτσι το σχέδιό του.

Καλό είναι, λοιπόν, να βεβαιωθείτε για το σχέδιο του παντελονιού, αλλά και να δώσετε μεγάλη σημασία στο πώς το αισθάνεστε. Η πίεση στον καβάλο ή η μέση που καταλήγει πολύ χαμηλά είναι σίγουρα άβολα σημάδια.

Μήκος

Το παντελόνι έχει το σωστό μήκος, αν ακουμπάει ελαφρά στο παπούτσι. Σε όρθια στάση, δεν θα πρέπει να φαίνεται η κάλτσα, γιατί τότε είναι κοντό. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, όταν κάθεστε, οπότε προφανώς το παντελόνι ανεβαίνει ψηλά.

Όμως, και το να ακουμπάει υπερβολικά στο παπούτσι, με αποτέλεσμα να το καλύπτει ή να σακουλιάζει το ύφασμα, δεν είναι σωστό και φανερώνει ότι το παντελόνι είναι πολύ μακρύ.

Εφαρμογή στα πόδια

Εδώ πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Αρκετοί άντρες προτιμούν τα παντελόνια φαρδιά στους μηρούς, ενώ άλλοι τα προτιμούν πιο στενά. Γενικά, το πιο στενό κόψιμο θεωρείται πιο μοντέρνο, όμως υπάρχει αρκετή απόκλιση. Το ζητούμενο και εδώ είναι το παντελόνι ούτε να σακουλιάζει αλλά ούτε και να τεντώνεται υπερβολικά, δημιουργώντας ζάρες και τσακίσματα.

Γενικά, πάντως, κάθε μάρκα έχει τη δική της γραμμή, οπότε δεν ταιριάζουν όλες σε όλους. Αν σας ταιριάζει κάποια και ξέρετε το μέγεθός σας, τότε μπορείτε άφοβα να κάνετε τις αγορές σας και το παντελόνι να εφαρμόζει τέλεια πάνω σας. 

Δείτε όλη μας τη συλλογή σε ανδρικά παντελόνια από γνωστές μάρκες, όπως η Jack & Jones, Superdry, Pepe Jeans και Emerson.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.