Αν και αποτελεί ένα καθημερινό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, πολλοί είναι οι άνδρες που αναρωτιούνται ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος ζώνης για αυτούς. Σίγουρα μόλις κάποιος το βρει, δε θα αγχωθεί ξανά για το αν η ζώνη εφαρμόζει σωστά ή όχι. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες κάνουν το λάθος να επιλέξουν τις ζώνες τους με βάση το μέγεθος του παντελονιού, που είναι διαφορετικό σε σχέση με το μέγεθος του απαραίτητου αυτού αξεσουάρ. 

Έτσι λοιπόν, ετοιμάσαμε έναν οδηγό έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη, που εφαρμόζει ακριβώς στον σωματότυπο και τις ανάγκες σας. 

Πώς να βρείτε το μέγεθος ζώνης

Ένας εύκολος και γρήγορος ώστε να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς περιλαμβάνει: 

  • Το σωστό μέγεθος ζώνης είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το μέγεθος παντελονιού. Για παράδειγμα, αν φοράτε 32, επιλέξτε νούμερο 33.

  • Αν το μέγεθος της μέσης σας είναι ενας περίεργος αριθμός, επιλέξτε μια ζώνη 2 νούμερα μεγαλύτερη.

  • Το τελείωμα της ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου “θυλακίου” του παντελονιού σας.

μεγεθος ζώνης για άνδρες chart

Μπορώ να μετρήσω τις διαστάσεις της μέσης;

μετρηση μέσης άνδρες

Σίγουρα οι διαστάσεις της μέσης επηρεάζουν την τελική επιλογή, ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στο σωστό νούμερο για τη ζώνη. Όπως και τα παντελόνια, έτσι και οι ζώνες, πωλούνται με βάση τα εκατοστά, δίνοντας την εντύπωση ότι οι διαστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες. Δυστυχώς, πολλοί αποκτούν αυτή τη γνώση εμπειρικά, και όχι με ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο. Γενικότερα, οι διαστάσεις της μέσης (που χρησιμοποιείτε και για την επιλογή παντελονιού) είναι λίγα εκατοστά μικρότερες από το πραγματικό μέγεθος της μέσης σας. Επομένως, αν φοράτε ένα παντελόνι με διάμετρο περίπου 81 εκατοστά, τότε το πραγματικό μέγεθος της μέσης σας υπολογίζεται ότι είναι πιο κοντά στα 84-86 εκατοστά. 

Ζώνη και μέγεθος παντελονιού

ζωνη και μέγεθος παντελονιού

Με βάση τα παραπάνω, σε περίπτωση που μετρήσετε τις διαστάσεις της μέσης σας και αγοράσετε μια ζώνη με βάση αυτές τις διαστάσεις, θα καταλήξετε με μια επιλογή αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που έχετε ανάγκη. Σώστε τον εαυτό σας από την ταλαιπωρία, κοιτώντας το μέγεθος από το παντελόνι που σας προσφέρει την καλύτερη εφαρμογή, και θέστε αυτό το ως βάση αναζήτησης.  

Αισθητική της ζώνης

LEGEND - LGD-2033-DS-B - DOUBLE SIDED DARK NICKEL - BLACK/TAN - ΖΩΝΗ

Βέβαια, για την κατάλληλη επιλογή θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και άλλους παράγοντες. Αν και η ζώνη βοηθά στη διατήρηση του παντελονιού, αυτό θα πρέπει να έχει σωστή εφαρμογή, τόσο κατά μήκος του ποδιού, όσο και στη μέση. Αν η ζώνη έχει περισσότερο ρόλο “σχοινιού” και το παντελόνι είναι ιδιαίτερα φαρδύ γύρω σας, δεν αποτελεί τότε αυτή το πρόβλημα. 

Τι χρώμα και στυλ ζώνης να επιλέξω;

Επόμενο βήμα μετά την εύρεση του σωστού μεγέθους, είναι η επιλογή του χρώματος και του στυλ. Το μαύρο και το καφέ αποτελούν πιο κλασικές επιλογές, οι οποίες ολοκληρώνουν ένα κομψό σύνολο. Τα διάφορα χρώματα, όπως το μπεζ, το γκρι, αλλά και τα υφασμάτινα σχέδια θα δώσουν μια πιο μοντέρνα και casual εμφάνιση. 

Στο Must θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την εύρεση της κατάλληλης ζώνης, αλλά και τους συνδυασμούς που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας, μέσα από επώνυμα ανδρικά ρούχα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές και εκπτώσεις που αγγίζουν το 60%. 

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.