ανδρικό ντύσιμο των 80s


Το ανδρικό ντύσιμο των 80s σημάδεψε πολλές γενιές. Τα 80s στιγμάτισαν τη μόδα, με δημιουργία πολλών και διαφορετικών τάσεων. Έτσι λοιπόν, δεν είναι περίεργο που οι τάσεις αυτές είναι και πάλι στη μόδα, με πολλά χαρακτηριστικά κομμάτια να βρίσκονται και πάλι σε κάθε ντουλάπα. Οι βάτες, οι τιράντες, τα δερμάτινα μπουφάν, τα χρωματιστά πουκάμισα είναι μερικά μόνο κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα κομμάτια που σημάδεψαν αυτή την ιδιαίτερη δεκαετία, καθώς και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο ανδρικό ντύσιμο 80s.

Τιράντες

Το ανδρικό ντύσιμο με τιράντες είναι διαχρονικό και μπορεί να φορεθεί οπουδήποτε και αν θέλετε να παρευρεθείτε. Οι τιράντες συνήθως λειτουργούν περισσότερο ως διακοσμητικό, παρά ως κάποιο στήριγμα. Μάλιστα, οι συνδυασμοί είναι αρκετοί, με έναν από τους καλύτερους να θεωρείται το πουκάμισο με το υφασμάτινο παντελόνι.

Πουκάμισα με έντονα χρώματα και μοτίβα

Ένα από τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας αυτής είναι τα έντονα χρώματα. Ιδιαίτερα οι άντρες, προτιμούσαν και πουκάμισα με έντονα μοτίβα. Οίκοι όπως ο Versace απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα ακριβώς για αυτό τον λόγο. Συνδυάστε ένα τέτοιο πουκάμισο με ένα τζιν παντελόνι και τραβήξτε τα βλέμματα πάνω σας.

Floral πουκάμισα

Μια ακόμη τάση ήταν και τα πουκάμισα με μεγάλα floral prints. Τα πουκάμισα έδιναν στους άνδρες αυτοπεποίθηση και τους βοηθούσαν να λαμβάνουν πολλά κοπλιμέντα. Μάλιστα, αποτελούσαν κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας. Αν θέλετε να τα εντάξετε κι εσείς στο στυλ σας, συνδυάστε τα με  ένα υφασμάτινο παντελόνι, ή με μια βερμούδα το καλοκαίρι.

Βελουτέ φούτερ

Τη δεκαετία του ‘80 η μόδα εξελίχθηκε με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Μια μεγάλη ποικιλία στα υφάσματα έκανε την εμφάνιση της, τόσο στη γυναικεία, όσο και στην ανδρική ένδυση. Έτσι, οι άνδρες φορούσαν αρκετά συχνά βελουτέ φούτερ, σε διάφορες αποχρώσεις. Η τάση αυτή έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια, και έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα.

Δερμάτινο μπουφάν


Το δερμάτινο μπουφάν είναι ένα διαχρονικό ρούχο με μεγάλους φανατικούς οπαδούς που δύσκολα το αλλάζουν. Καλλιτέχνες όπως ο George Michael το επέλεγαν συχνά για τις διάφορες εμφανίσεις τους. Συνδυάζεται με τα πάντα, από T-shirt μέχρι και πουκάμισο.

Μπουφάν τύπου αεροπόρου


Έχετε παρατηρήσει τα μπουφάν που φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun; Συνήθως, προτιμούσε τα δερμάτινα μπουφάν. Όμως, φορούσε σε μεγάλο βαθμό και μπουφάν με δέρμα, αλλά σε απόχρωση και με σχέδιο σαν αυτά που φορούν οι αεροπόροι. Δημιουργήστε αυτό το στυλ με ένα T-shirt και
αθλητικά παπούτσια.

Αρκετά φαρδύ σακάκι


Ένα ακόμη στυλ που ξεχώρισε, και που αγάπησαν μεγάλοι τραγουδιστές που άφησαν ιστορία ήταν τα σακάκια φορεμένα με μακό μπλούζες. Όμως, τα σακάκια αυτά είχαν μια ιδιαιτερότητα. Ήταν αρκετά φαρδιά, ή περίπου δύο νούμερα μεγαλύτερα.

Βάτες


Το πιο γνωστό όμως χαρακτηριστικό που έχει το 80’s ανδρικό ντύσιμο είναι οι βάτες. Μάλιστα, οι βάτες υπήρχαν τόσο στα διάφορα της εποχής μπουφάν, όσο και στα σακάκια. Σε ορισμένους άνδρες έδιναν σχήμα στους ώμους, ενώ σε άλλους το αποτέλεσμα έδειχνε λίγο υπερβολικό. Πολλοί συνδύαζαν τις βάτες με ζιβάγκο ή πουκάμισα.

Γραβάτες με γεωμετρικά σχέδια


Τα 80’s ήταν η περίοδος των χρωμάτων και των σχεδίων, ακόμη και στα αξεσουάρ. Οι περισσότεροι επιθυμούσαν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Έτσι λοιπόν, το κλασικό
ανδρικό ντύσιμο με κοστούμι αποκτούσε μια άλλη διάσταση με τις γραβάτες με γεωμετρικά σχέδια.

Polo μπλούζες


Είναι το κομμάτι που γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα τότε, η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα, και όχι άδικα. Οι polo μπλούζες είναι κομψές, ενώ είναι κατάλληλες τόσο για business, όσο και για smart casual ντύσιμο. Ιδιαίτερα με μια πλεκτή ζακέτα, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Sneakers και αθλητικά παπούτσια


Η άνεση έπαιζε μεγάλο ρόλο εκείνη την περίοδο. Τα αθλητικά παπούτσια και τα sneakers συνόδευαν κάθε νεαρό ή μεγαλύτερο άνδρα την περίοδο αυτή σε διάφορες περιστάσεις, από τη δουλειά μέχρι μια έξοδο με φίλους. Είτε με φόρμες, είτε με τζιν παντελόνια, το ανδρικό ντύσιμο με αθλητικά παπούτσια ήταν must για κάθε fashion lover.

Total denim


Το total denim, που το βλέπουμε ακόμη και σήμερα ήταν το απόλυτο fashion trend, το οποίο είναι πολύ εύκολο να το πετύχετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τζιν παντελόνι και ένα τζιν πουκάμισο ή τζιν jacket. Ολοκληρώστε το σύνολο με μποτάκια και τα γυαλιά ηλίου σας.

Χρυσές αλυσίδες


Κι όμως, τα γνωστά σε όλους μας chains έγιναν γνωστά την δεκαετία του ‘80. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από πολλές δημοφιλείς ταινίες της εποχής. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις στυλιστικές σας προτιμήσεις, μερικές διακριτικές χρυσές αλυσίδες για το χέρι ή το λαιμό θα σας δώσουν το στυλ που επιθυμείτε.

 

Το ανδρικό ντύσιμο της δεκαετίας των 80’s περιείχε τάσεις που σημάδεψαν την ανδρική μόδα. Στοιχεία όπως τα floral πουκάμισα, τα έντονα χρώματα, τα δερμάτινα μπουφάν, οι βάτες, ακόμη και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσει κανείς το στυλ του και να τραβήξει την προσοχή των γύρω του. Ακόμη και μερικές χρυσές αλυσίδες μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα look και να αναβαθμίσουν το στυλ σας. Ανακαλύψτε στο Must Men Fashion μια μεγάλη συλλογή από ρούχα με 80’s πινελιές, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε τις εμφανίσεις σας.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.