αδνρικό ντύσιμο γάμος χειμώνας

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τους γάμους το καλοκαίρι, όμως οι χειμερινοί γάμοι παραμένουν πάντα μια κομψή επιλογή. Αν, λοιπόν, ένα αγαπημένο σου πρόσωπο παντρεύεται μέσα στο χειμώνα, είναι λογικό να ανησυχείς για το τι να φορέσεις. Ενώ τα πράγματα στον καλοκαιρινό γάμο είναι πιο απλά, στον χειμερινό το ανδρικό ντύσιμο περιλαμβάνει αρκετά αξεσουάρ και layers, οπότε τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα.

Το σίγουρο είναι ότι κινούμαστε στα κλασικά σκούρα χρώματα (μπλε, καφέ, γκρι, μαύρο) και επιλέγουμε χειμερινά υφάσματα, όπως μάλλινο, τουίντ και κασμίρ. Οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα και με την επισημότητα αλλά και τη σχέση με το ζευγάρι.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Κουμπάρος ή κοντινός συγγενής

Αν είσαι ο κουμπάρος ή κάποιος πολύ κοντινός συγγενής του ζεύγους (π.χ. ο αδερφός της νύφης), τότε το επίσημο ντύσιμο επιβάλλεται. Λέγοντας επίσημο ντύσιμο, εννοούμε κοστούμι σε κλασική απόχρωση, όπως μαύρο ή σκούρο μπλε, συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο. Η γραβάτα ή το παπιγιόν είναι απαραίτητα αξεσουάρ που μπορούν να συνδυαστούν και με γιλέκο.

Το μαντήλι στο σακάκι και τα derby παπούτσια είναι επίσης must. Το σύνολο θα ολοκληρωθεί με ένα στιλάτο παλτό, μιας και ένα επίσημο κοστούμι ούτε είναι επαρκές για το κρύο του χειμώνα, αλλά ούτε και δείχνει ωραίο χωρίς την προσθήκη παλτού.

Στενός φίλος

στενος φίλος ντύσιμο

Αν παντρεύεται κάποιος καλός σου φίλος, τότε σαφώς πρέπει να δώσεις βάση σε ένα επίσημο ντύσιμο, αλλά έχεις λίγη περισσότερη ελευθερία. Μπορείς, για παράδειγμα, να «παίξεις» με τα χρώματα και να επιλέξεις ένα γκρι ή καφέ κοστούμι συνδυασμένο με ένα πουκάμισο σε μπεζ ή γαλάζιες αποχρώσεις.  

γραβάτα και το μαντήλι είναι προαιρετικά, ενώ το παπιγιόν και το γιλέκο θεωρούνται υπερβολικά για αυτή την περίσταση. Το παλτό είναι και εδώ απαραίτητο, αλλά μπορεί να φορεθεί μαζί με ένα εντυπωσιακό φουλάρι. Τα παπούτσια μπορούν να είναι τα κλασικά derby ή oxford.

Γνωστός

Αν σε έχουν καλέσει σε έναν γάμο, όπου δεν σε συνδέουν ιδιαίτερα στενοί δεσμοί με το ζευγάρι, τότε μπορείς να ντυθείς αρκετά πιο casual. Μπορείς, για παράδειγμα, να συνδυάσεις ένα παντελόνι Chinos με καθημερινό σακάκι και αντίστοιχο πουκάμισο ή ακόμα και πουλόβερ. Έτσι, ενδέχεται να μην χρειαστεί καν να φορέσεις παλτό. Εφόσον επιλέξεις ένα τέτοιο πιο χαλαρό στυλ, τότε η γραβάτα είναι σίγουρα περιττή.

Όσον αφορά στα παπούτσια, και εδώ έχεις πολύ μεγαλύτερη ελευθερία. Σου προτείνουμε επιλογές, όπως μοκασίνια, loafers ή oxford μποτάκια, ενώ μπορείς να τολμήσεις και να φορέσεις λευκά sneakers που δημιουργούν μια άκρως ενδιαφέρουσα αντίθεση με ένα σκούρο παντελόνι και σακάκι.

Βρες στο Must Men Fashion μια μεγάλη ποικιλία σε όλα όσα θα χρειαστείς για αντρικό ντύσιμο για γάμο από επώνυμα brands σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.