Πως θα συνδυάσετε σωστά κοστούμι με γραβάτα

Ο συνδυασμός κοστούμι με γραβάτα, συχνά μπορεί να μας μπερδεύει. Υπάρχουν πολύ παράγοντες που μπορούν να κρίνουν ποια γραβάτα ταιριάζει με τι κοστούμι, όπως τα χρώματα, τα σχέδια, το μήκος και το πάχος. Κάποιες φορές μάλιστα μία λάθος γραβάτα μπορεί να χαλάσει όλο το σύνολο και να στερήσει την κομψότητα από το κοστούμι σας. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε σωστά το κοστούμι με τη γραβάτα σας και θα αποφύγετε λάθη που μπορεί να καταστρέψουν το σύνολο σας. 

 

Κοστούμι με γραβάτα: Αναλογία μεγέθους 

 

Το μέγεθος του πλάτους της γραβάτας θα πρέπει να είναι ανάλογο με το πλάτος του γιακά στο κοστούμι. Επίσης, ο κόμπος θα πρέπει να είναι τόσο λεπτός ή τόσο χοντρός ώστε να εναρμονίζεται με το πρόσωπο σου και το μέγεθος του κολάρου στο πουκάμισο που έχεις επιλέξει. 

 

Το μήκος της γραβάτας του κοστουμιού, θα πρέπει να έχει το ίδιο μάκρος ή λίγο μικρότερο από αυτό του πουκαμίσου. Σε διαφορετική περίπτωση θα φαίνεται παράταιρη και δυσανάλογη με το κουστούμι σας. 

 

Extra tip: Ο σωματότυπος σου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της ιδανικής γραβάτας. Αν είσαι πολύ αδύνατος, προτίμησε πιο στενή γραβάτα, ενώ αν έχεις κάποια παραπάνω κιλά, επέλεξε μία πιο φαρδιά για να υπάρχει αρμονία και να μην κάνει μεγάλη αντίθεση.

 

Συνδυασμός χρώματος γραβάτας με κοστούμι

 

Γενικά η γραβάτα θα μπορούσε να είναι το ίδιο χρώμα με το κοστούμι αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή χρώματος. Το χρώμα του πουκαμίσου παίζει και αυτό καθοριστικό ρόλο στην επιλογή χρώματος για τη γραβάτα με το κοστούμι. 

 

Με ανοιχτόχρωμα πουκάμισα, επιλέγουμε πιο σκούρα απόχρωση γραβάτας και το αντίθετο. Για παράδειγμα, Ένα λευκό πουκάμισο ταιριάζει με μπλε γραβάτα, ενώ ένα μπλε πουκάμισο ταιριάζει με ανοιχτόχρωμη γραβάτα όπως απαλό ροζ. 

 

Κοστούμι με γραβάτα και σχέδια

 

Τα σχέδια στο κοστούμι σας θα πρέπει να εναρμονίζονται με αυτά της γραβάτας. Αν για παράδειγμα επιλέξετε κοστούμι με μεγάλα σχέδια, θα πρέπει να το συνδυάσετε με μονόχρωμη γραβάτα ή με κάποια που θα έχει μικρότερα και διαφορετικά μοτίβα. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο κοστούμι σας με τα αξεσουάρ που επιλέγετε. Η μονοτονία δεν είναι η καλύτερη λύση για αυτό προσπάθησε να αποφύγεις τον συνδυασμό μοτίβων και χρωμάτων ίδιας σειράς. 

 

Extra tip: Τα σχέδια της γραβάτας θα πρέπει πάντα να είναι είτε μεγαλύτερα, είτε μικρότερα από αυτά του πουκαμίσου.

 

Τα υφάσματα στο κοστούμι με γραβάτα

 

Το ύφασμα του κοστουμιού ή της γραβάτας είναι διαφορετικό ανάλογα με την περίσταση που θα το φορέσετε. Συνήθως, για πιο επίσημες καταστάσεις επιλέγουμε μεταξωτά ενώ για πιο casual ή γραφείο μάλλινα ή βαμβακερά. Όλα κρίνονται στο κοστούμι με τη γραβάτα και το πουκάμισο που θα επιλέξετε. Αν η εποχή ενδείκνυται για λινό κοστούμι, τότε η γραβάτα είναι περιττή. Επίσης, ένα μεταξωτό κοστούμι δεν μπορεί να συνδυαστεί με μεταξωτό πουκάμισο, διότι θεωρείται υπερβολή. 

Βρείτε το ιδανικό κοστούμι με γραβάτα που σας ταιριάζει, στο κατάστημα μας και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας. Ολοκλήρωσε το σύνολο σου με τα κατάλληλα dress shoes και αξεσουάρ, για ξεχωριστές εμφανίσεις.  

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.