Ποια είναι τα 5 καλύτερα ανδρικά κοστούμια;

Όποιος αγαπά να ασχολείται με την εμφάνιση του, σίγουρα θα έχει αναρωτηθεί ποια μπορεί να είναι τα καλύτερα ανδρικά κοστούμια, για να τα προσθέσει στη συλλογή του. Αν και οι τάσεις της μόδας αλλάζουν διαρκώς, υπάρχουν μερικά διαχρονικά κομμάτια τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ανδρική ντουλάπα. Ο λόγος; Δεν χάνουν ποτέ το στυλ τους και δείχνουν πάντοτε κομψά. Έχοντας επιλέξει μερικές κλασικές επιλογές, όπως το μαύρο, το μπλε, ή το καφέ θα έχετε τη δυνατότητα να σπάτε την μονοτονία και να έχετε πάντοτε κάτι στυλάτο να φοράτε. Επιπλέον, θα μπορείτε να πειραματίζεστε με διαφορετικούς συνδυασμούς και στυλ, και να δείχνετε πάντοτε την καλύτερη πλευρά του εαυτού σας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα ανδρικά κοστούμια που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ντουλάπα και πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε.

Τι χαρακτηριστικά έχουν τα καλύτερα ανδρικά κοστούμια;


Αν πραγματοποιήσετε έρευνα, θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολλά είδη κοστουμιών.  Όμως, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν κάποια από αυτά να θεωρούνται τα καλύτερα. Πιο αναλυτικά, ορισμένα κοστούμια ξεχωρίζουν για τους εξής λόγους:

  1. Είναι χειροποίητα
  2. Έχουν ίσιους ώμους με ευδιάκριτες γωνίες
  3. Έχουν ομοιόμορφα μοτίβα
  4. Έχουν μικρές λεπτομέρειες που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, όπως ιδιαίτερα κουμπιά
  5. Είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υφάσματα
  6. Έχουν συγκεκριμένο κόψιμο (όπως για παράδειγμα ιταλικό ή βρετανικό)

Ποια είναι τα 5 καλύτερα ανδρικά κοστούμια;

Παρά το γεγονός πως τα κοστούμια που υπάρχουν στην αγορά είναι δεκάδες,  5 είναι αυτά που κάθε άντρας θα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα του. Τα κοστούμια αυτά θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει πολλούς συνδυασμούς, κατάλληλους για κάθε περίσταση. Μη σας κρατάμε σε αγωνία. Σε αυτά ανήκουν:

Μαύρο κοστούμι

Ένα μαύρο ανδρικό κοστούμι είναι το πιο κλασικό στοιχείο της ανδρικής ένδυσης. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται το πρώτο βήμα για τον κόσμο του κομψού στυλ. Την ίδια στιγμή, είναι αυτό που μπορείτε να φορέσετε σε πολλές περιστάσεις, από έναν γάμο μέχρι μια δεξίωση στη δουλειά σας. Μάλιστα, είναι το κομμάτι που θα σας δώσει μια πολυτελή όψη.

 

Οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με ένα μαύρο κοστούμι είναι πολλοί. Το λευκό πουκάμισο είναι η επιλογή που θα σας χαρίσει έναν αέρα James Bond. Σε περίπτωση μιας ιδιαίτερα επίσημης περίστασης, προσθέστε στο σύνολο σας μια μαύρη γραβάτα ή ένα μαύρο παπιγιόν. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, τότε κινηθείτε σε μονοχρωμία, επιλέγοντας το μαύρο ως το χρώμα του πουκαμίσου σας.

Μπλε κοστούμι

Το επόμενο εξίσου κλασικό κοστούμι που θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ανδρική ντουλάπα δεν είναι άλλο από το μπλε. Η μεγάλη δυνατότητα συνδυασμών το κατατάσει ως αντίπαλο του μαύρου κοστουμιού, καθώς μπορεί να φορεθεί τόσο σε επίσημες, όσο και πιο casual περιστάσεις. Είναι εξίσου ιδανικό και για το καλοκαίρι, καθώς το ανοιχτόχρωμο στοιχείο θα σας κρατήσει δροσερούς και πιο άνετους στον καύσωνα.

Για τις επίσημες περιστάσεις, συνδυάστε το μπλε κοστούμι σας με λευκό, γαλάζιο, ή απαλό ροζ πουκάμισο και με μπορντό ή καφέ γραβάτα. Όσον αφορά το κομμάτι των παπουτσιών, κινηθείτε σε μαύρα ή καφέ dress shoes. Ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με το αγαπημένο σας ρολόι.

Όμως, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο smart casual σύνολο, συνδυάστε το με ένα μονόχρωμο λευκό T-shirt και λευκά sneakers. Για την εποχή του χειμώνα, μπορείτε αντί για T-shirt να φορέσετε ένα λευκό ή μπεζ ζιβάγκο ή πουλόβερ.


Διαβάστε ακόμη: Ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί με ανδρικό μπλε σακάκι;

Γκρι κοστούμι

Το γκρι κοστούμι είναι ένα απαραίτητο κομμάτι που θα πρέπει να έχετε στο νου σας αν θέλετε να αναβαθμίσετε την ντουλάπα σας. Είναι ιδανικό για όσους θέλουν κάτι λιγότερο επίσημο σε σχέση με το μαύρο κοστούμι, όμως εξίσου κομψό. Μάλιστα σας βοηθά να δείξετε έναν πιο business χαρακτήρα, χωρίς όμως να δείχνετε ότι  προσπαθείτε υπερβολικά. Αποφύγετε τις πολύ σκούρες ή ουδέτερες αποχρώσεις του γκρι, διότι συνδυάζονται πιο δύσκολα.

Ένα γκρι κοστούμι μπορεί να συνδυαστεί τόσο με ανοιχτόχρωμα, όσο και σκουρόχρωμα στοιχεία. Επιλέξτε λοιπόν λευκό ή μαύρο πουκάμισο, και μαύρα, η καφέ μποτάκια. Αν έχετε να παρευρεθείτε σε μια επίσημη περίσταση, προσθέστε και μια μπορντό γραβάτα, καθώς και ένα κομψό κλιπ γραβάτας.

Καφέ κοστούμι

Ένα καφέ κοστούμι είναι ο ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά και πολυτέλεια στην εμφάνιση σας. Είναι η ιδανική εναλλακτική για ένα κλασικό μαύρο, γκρι ή μπλε κοστούμι, και μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις. Όσον αφορά την επιλογή της απόχρωσης, κινηθείτε σε μια πιο ανοιχτόχρωμη επιλογή, διότι είναι πιο κολακευτική.


Για να μπορέσετε να το συνδυάσετε σωστά, προτιμήστε λευκό, γαλάζιο ή μαύρο πουκάμισο. Για μια πιο επίσημη περίσταση, φορέστε μια γραβάτα σε σκούρο μπλε ή καφέ χρώμα. Μη διστάσετε να φορέσετε και ένα γιλέκο και dress shoes. Για την πιο smart casual εκδοχή του, καφέ κοστούμι μπορεί να συνδυαστεί και με λευκά sneakers.

Μπεζ κοστούμι

Τέλος, ένα κοστούμι σε μπεζ είναι το τελευταίο μέλος των must-haves των κοστουμιών. Το μπεζ είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να προσθέσουν μια δόση κομψότητας στο σύνολο τους. Μάλιστα, καθώς είναι ιδιαίτερα δροσιστικό, είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Για να μπορέσετε να απογειώσετε την εμφάνιση σας με αυτό, προτιμήστε ανοιχτόχρωμες επιλογές, όπως γαλάζιο ή ροζ απαλό, καθώς και ανοιχτόχρωμα παπούτσια. Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου σας. 


Δείτε ακόμα: Οι καλύτεροι συνδυασμοί με μπεζ κοστούμι

Συμβουλές για να περιποιηθείτε το κοστούμι σας

Φυσικά, ένα κοστούμι για να μπορεί να σας συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο στις εξόδους σας, θα πρέπει να λάβει και την ανάλογη περιποίηση. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα εξής:

 

  • Αν φοράτε κοστούμι στη δουλειά σας, αγοράστε δύο παντελόνια αντί για ένα, για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του κοστουμιού.

  • Συνδυάστε το κοστούμι σας με διαφορετικά πουκάμισα και αξεσουάρ για να προσθέσετε μεγαλύτερη ποικιλία στις εμφανίσεις σας.

  • Θα πρέπει να αποθηκεύεται πάντοτε σε κλειστές ντουλάπες, για να αποφεύγεται η συσσώρευση σκόνης.

Κάθε άντρας θα πρέπει να έχει αυτό τον αριθμό κοστουμιών, διότι θα του χαρίσουν πολλούς συνδυασμούς που θα τον βοηθήσουν να κλέβει την παράσταση σε κάθε εμφάνιση του. Περιηγηθείτε στην μεγάλη συλλογή του Must Men Fashion και ανακαλύψτε όλα μας τα ανδρικά κοστούμια !

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.