Έχετε ποτέ παρατηρήσει πως ορισμένοι άνδρες διατηρούν πάντοτε ένα άψογο ανδρικό ντύσιμο ενώ δίνουν την εικόνα ότι το καταφέρνουν χωρίς να προσπαθούν; Οτιδήποτε και να φορέσουν, είτε πρόκειται για ένα jean παντελόνι και ένα T-shirt, είτε ένα χειμωνιάτικο layering, η ακόμη και ένα καλοραμμένο κοστούμι. Κάθε τους εμφάνιση είναι αψεγάδιαστη. 

 

Ωστόσο, οι άνδρες αυτοί ακολουθούν στην καθημερινότητα τους ορισμένες πρακτικές και κατευθύνσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν χωρίς κόπο την άψογη αυτή εμφάνιση τους σε κάθε περίσταση. Αυτές οι κατευθύνσεις αποτελούν τη βάση για ένα αψεγάδιαστο ανδρικό ντύσιμο, που βρίσκει ανταπόκριση σε κάθε στυλ. Δείτε το ως τα θεμέλια για μια άψογη εμφάνιση. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά. 

1. Σωστή εφαρμογή

πουκαμισο με μεζούρα στήθος

Δεν υπάρχει λόγος να φοράει κανείς ρούχα τα οποία δεν του κάνουν. Ακόμη και τα πιο ποιοτικά υφάσματα όταν είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντά, πολύ φαρδιά ή πολύ στενά χάνουν τη δυναμική τους. Επομένως, δεν αξίζει να επενδύσει κανείς σε κάτι το οποίο δεν εφαρμόζει σωστά στο σώμα του.

2. Ποιότητα έναντι ποσότητας

ανδρική ντουλάπα

Με τόσες πολλές επιλογές που βλέπουμε καθημερινά όσον αφορά το ανδρικό ντύσιμο, αλλά και τις τάσεις της μόδας που μερικές φορές ανακυκλώνονται, μπερδευόμαστε σχετικά με το αν θα πρέπει να ανανεώσουμε την ντουλάπα μας ή όχι. Ωστόσο, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ιδιαίτερα απλή και βρίσκεται στη φράση ποιότητα έναντι ποσότητας. Τα ποιοτικά ρούχα προσφέρουν καλύτερη εμφάνιση, καλύτερη εφαρμογή, η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη, ενώ σίγουρα τραβούν όλα τα βλέμματα. 

3. Σωστή φροντίδα των ρούχων

φροντίδα ρούχων

Οι περισσότερες από τις ενέργειες που καθορίζουν το στυλ πραγματοποιούνται πριν καν ετοιμάσουμε τα ρούχα μας. Υπάρχει βέβαια ο χρόνος που αφιερώνουμε στην επιλογή των ρούχων που θα φορέσουμε. Στη συνέχεια ακολουθεί η φροντίδα και η περιποίηση των ρούχων. Η επιλογή καθαρών ρούχων, το σιδέρωμα τους, το καθάρισμα των παπουτσιών, η περιστασιακή επιδιόρθωση των ρούχων, όπως για παράδειγμα το ράψιμο κάποιου κουμπιού είναι δουλειές οι οποίες αν και ακούγονται κουραστικές είναι πολύ σημαντικές. Τα ρούχα όχι μόνο θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά θα βελτιώσουν τη συνολική σας εμφάνιση. Δείτε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας ως ένα κομμάτι της συνολικής σας περιποίησης. 

4. Μην αρνηθείτε το κλασικό

κλασσικο ανδρικό ντύσιμο

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν διαρκώς, και μας βοηθούν να ανανεώνουμε την εμφάνιση μας και να προχωρούμε σε πειραματισμούς. Ωστόσο, πολλές είναι οι φορές που μπορεί να τύχει να αμφιβάλλουμε σχετικά με τα κομμάτια που θα πρέπει να επιλέξουμε. Το κλασικό σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται να μας σώσει. Αυτά δεν αποτελούν παρά κομμάτια που βρίσκονται σε μια ανδρική ντουλάπα εδώ και δεκαετίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα μονόχρωμα πουκάμισα, τα jeans σε κανονική γραμμή (straight-fit), τα δερμάτινα μπουφάν, αλλά και το κλασικό σκούρο μπλε κοστούμι. Φυσικά, το κλασικό δε σημαίνει βαρετό. Μπορείτε πάντοτε να του δώσετε την προσωπική σας πινελιά και να το συνδυάσετε με βάση τα προσωπικά σας γούστα, παραμένοντας πάντοτε στυλάτοι. 

5. Προσοχή στις λεπτομέρειες

ανδρικο ντύσιμο λεπτομέρειες

Οι συνδυασμοί που δημιουργούμε με τα ρούχα μας μπορούν να απογειώσουν μια εμφάνιση. Οι έξυπνοι συνδυασμοί, ακόμη και με τα αξεσουάρ μπορούν να δώσουν ένα ενδιαφέρον και αρμονικό οπτικά αποτέλεσμα. Μερικοί από αυτούς είναι ο συνδυασμός της ζώνης με τα παπούτσια, οι σωστές κάλτσες με τα ανάλογα dress shoes, η επιλογή της σωστής γραβάτας για το πουκάμισο. 

 

Χρήσιμο tip: Μην αφήσετε στην άκρη το εσώρουχο επειδή κανένας δε θα το δει. Το λάθος εσώρουχο μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή του παντελονιού. 

6. Άνεση, άνεση, άνεση

ανδρικό άνετο ντύσιμο

Ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει το ανδρικό ντύσιμο δεν είναι άλλο από την άνεση, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχολογική. Όποια και να είναι η περίσταση, αν φοράει κανείς ρούχα τα οποία δεν νιώθει άνετα, θα είναι εμφανές και σε όσους τον παρατηρούν. Αυτό ωστόσο η άνεση δε θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε μπλούζες και φόρμες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει και που αισθάνεστε ασφαλείς και ο εαυτός σας σε αυτό. 

7. Πειραματισμός με ρούχα και μοτίβα

ανδρικό pattern ντυσιμο

Το ανδρικό ντύσιμο δεν αποτελείται πλέον μόνο από σκουρόχρωμες και αυστηρές αποχρώσεις. Οι αλλαγές στη μόδα έχουν φέρει στο προσκήνιο και τα έντονα χρώματα, καθώς και τα ιδιαίτερα μοτίβα. Το χρώμα, τα patterns και τα ιδιαίτερα prints προσθέτουν ποικιλία και ενδιαφέρον σε μια εμφάνιση, ενώ είναι ιδανικά για πειραματισμούς. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε. Ξεκινήστε τον πειραματισμό με πιο casual περιστάσεις, όπως έναν απογευματινό καφέ με τους φίλους σας. 

8. Εξοικείωση με τα διαφορετικά υφάσματα

λινό παντελόνι

Το χρώμα και τα μοτίβα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μια εμφάνιση. Ωστόσο, η ενασχόληση με το είδος των υφασμάτων θα οδηγήσει το ντύσιμο σας σε άλλη διάσταση. Υφάσματα όπως το λινό, το βαμβάκι, το jean, το μάλλινο σας βοηθούν να δημιουργήσετε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς, ενώ ενισχύουν το αίσθημα της άνεση. Η προσθήκη αυτών των υφασμάτων στη ντουλάπα σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πολύ γρήγορα outfits κατάλληλα για κάθε στιγμή της ημέρας. 

9. Γιατί όχι layering;

layering με oveshirt

Το layering αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές των πιο κρύων μηνών, τόσο για λόγους ζεστασιάς, όσο και για λόγους εμφάνισης. Σίγουρα είναι ιδιαιτέρως πρακτικό να φορέσετε ένα μπουφάν πάνω από μια μπλούζα. Γιατί όμως να μη συνδυάσετε ένα ζιβάγκο με ένα overshirt ή ένα πουκάμισο με ένα πλεκτό και ένα παλτό; Δημιουργήστε διαφορετικούς συνδυασμούς με διαφορετικές υφές και χρώματα για τη δημιουργία αντίθεσης. 

10. Επιλογή κατάλληλων παπουτσιών

λευκα sneakers

Όσο προσεγμένο και να είναι ένα σύνολο, αν δεν το συνοδεύουν τα κατάλληλα παπούτσια θα είναι λειψό. Ακόμη και αν έχετε ακολουθήσει όλα τα παραπάνω, καθώς και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κομψό ανδρικό ντύσιμο, με λερωμένα ή χαλασμένα παπούτσια η προσπάθεια είναι μάταιη. Η καθαριότητα και η προσοχή τους, θα σας δώσει την άνεση και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. 

11. Αξεσουάρ και πάλι αξεσουάρ

ρολοι κomono

Δεν είναι τυχαίο που έχει επικρατήσει η άποψη ότι μια εμφάνιση ολοκληρώνεται με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Φυσικά, οι προσωπικές προτιμήσεις είναι βασικές ως προς την σωστή επιλογή. Αν για παράδειγμα σας αρέσουν τα ρολόγια, δώστε την προσοχή σας στην επιλογή κομψών και ποιοτικών επιλογών. Εστιάστε και επενδύστε σε αυτά που φοράτε πιο συχνά, όπως ζώνες, κασκόλ ή φουλάρια. Προσθέστε χρώματα, ιδιαίτερα μοτίβα ή ακόμη και κοσμήματα.

 

Στο Μust θα βρείτε όλα όσα συνθέτουν ένα ανδρικό ντύσιμο που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο μέσα από επώνυμα brands σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και εκπτώσεις που ανέρχονται στο 60%. 

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.