Βρείτε το κατάλληλο ανδρικό ντύσιμο για Χριστούγεννα

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και είμαστε βέβαιοι πως έχετε ξεκινήσει την αναζήτηση για ανδρικό ντύσιμο για Χριστούγεννα. Είτε έχετε κανονίσει πώς θέλετε να περάσετε την ξεχωριστή αυτή ημέρα είτε όχι, το τι θα φορέσετε είναι πρωταρχικό ερώτημα. Είτε με κοστούμι, είτε με πουκάμισο και υφασμάτινο παντελόνι θα θέλετε να είστε κομψοί. Όποια και να είναι η περίσταση, έχουμε να σας κάνουμε ιδιαίτερες προτάσεις.

Πώς λοιπόν να ετοιμαστείτε για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ; Ο παρακάτω οδηγός δίνει μια πληθώρα επιλογών, κατάλληλα για το δικό σας στυλ.

Για το δείπνο Χριστουγέννων

Στην χώρα μας συνηθίζουμε να πραγματοποιούμε δείπνα σε σπίτι είτε με την οικογένεια, είτε με τους φίλους μας. Τι φοράμε όμως; Συνήθως η ένδυση είναι πιο επίσημη. Πολλοί επιλέγουν να φορέσουν κοστούμι, ιδιαίτερα αν πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Αν όμως ο καιρός είναι ψυχρός, μπορείτε να κάνετε αρκετές παραλλαγές, οι οποίες θα χαρίσουν ένα κομψό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αντί για γιλέκο μπορείτε να φορέσετε μια ζακέτα, ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε το πουκάμισο με ένα κομψό ζιβάγκο ή πουλόβερ. Κινηθείτε σε μοντέρνες αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν να ξαναφορεθούν σε άλλες περιστάσεις. Το γκρι, το σκούρο μπλε, το μπεζ και το καφέ αποτελούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Για την βραδινή έξοδο

Μετά το εορταστικό τραπέζι, θα ακολουθήσει η βραδινή έξοδος είτε με συγγενείς, είτε με φίλους στα γνωστά στέκια. Με όποιον και να επιλέξετε να βγείτε, τα ρούχα θα πρέπει να αντιστοιχούν του ύφους του μαγαζιού και της περίστασης. Κανείς δε θέλει να είναι υπερβολικά ντυμένος. Αυτές τις γιορτές, προτιμήστε να μη ντυθείτε όπως στις συνηθισμένες σας εξόδους. Για παράδειγμα, αντί να φορέσετε το κλασικό T-shirt που φοράτε συνήθως, δοκιμάστε να κάνετε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με ανδρικό κοστούμι και με ένα παλτό.




Σε περίπτωση που δεν είστε φαν του κοστουμιού, μπορείτε να κινηθείτε και σε μια πιο business casual επιλογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να φορέσετε ένα λευκό ή ένα μπλε πουκάμισο και ένα υφασμάτινο παντελόνι, μαζί με ένα κομψό παλτό σε μαύρο, γκρι, μπεζ ή καφέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πουκάμισο με ένα μονόχρωμο ζιβάγκο. Όσον αφορά την επιλογή των παπουτσιών, τα dress shoes αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Για την οικογενειακή συγκέντρωση

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που μια οικογένεια συγκεντρώνεται όλη μαζί και βλέπουμε συγγενείς που δεν τους βλέπουμε στην καθημερινότητα μας. Σε περίπτωση που θέλετε να εντυπωσιάσετε τα ξαδέρφια ή την “ιδιότροπη” θεία (σ.σ. ναι, ξέρετε για ποια μιλάμε) θα πρέπει να ντυθείτε λίγο πιο εορταστικά. Ένα πουλόβερ με σχέδια και ένα υφασμάτινο ή τζιν παντελόνι θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Για τον απογευματινό καφέ

Εκτός από τα εορταστικά τραπέζια και τις βραδινές εξόδους, υπάρχουν και οι πιο χαλαρές στιγμές, όπως οι απογευματινές βόλτες και ο απογευματινός καφές. Τι φοράμε σε μια τέτοια περίπτωση; Ένα τζιν παντελόνι, μια στυλάτη μπλούζα και άνετα παπούτσια, όπως τα αγαπημένα σας sneakers αρκούν. Σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να φορέσετε ένα T-shirt μαζί με μια ζακέτα και έναν σκούφο.

 

Σημείωση: Καθώς πρόκειται για μια πιο casual περίσταση, βεβαιωθείτε πως θα αισθάνεστε άνετα. Εκτός από άνεση ως προς την εφαρμογή, επιλέξτε κομμάτια που σας αρέσουν τα χρώματα και τα υφάσματα. 

Τι να προσέξετε όταν ετοιμάζετε το ανδρικό ντύσιμο για Χριστούγεννα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να φορέσετε την περίοδο των γιορτών στις διάφορες εξόδους και συγκεντρώσεις. Για να επιλέξετε όμως τα καλύτερα κομμάτια και να αποσπάσετε θετικά σχόλια από τους γύρω σας, υπάρχουν μερικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως:

Περίσταση

Είστε πάντα on point αν γνωρίζετε την περίσταση, και αν πρόκειται για μια επίσημη ή πιο χαλαρή στιγμή. Ο κανόνας είναι απλός: Στις επίσημες εκδηλώσεις ντυνόμαστε επίσημα, και στις χαλαρές πιο casual ή smart casual.

Προσεκτική επιλογή χρώματος

Όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο ντύσιμο, είναι ιδιαίτερα στυλάτο να συνδυάσετε αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου με μπλε ή μαύρες. Προτιμήστε τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις για το βράδυ, και τις ανοιχτόχρωμες για την ημέρα.

Επιλογή των κατάλληλων αξεσουάρ

Τα κατάλληλα αξεσουάρ ολοκληρώνουν με τον πιο κομψό τρόπο ένα σύνολο. Ο σωστός τους συνδυασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Για παράδειγμα, μια υφασμάτινη ζώνη δείχνει πολύ ωραία σε ένα τζιν ή ένα υφασμάτινο παντελόνι, αλλά όχι σε ένα κοστούμι. Επιπλέον, είναι μεγάλο ατού να μπορείτε να συνδυάσετε με κομψό τρόπο τα αξεσουάρ σας.

 

Οι σκούφοι, τα φουλάρια, τα κασκόλ, οι ζώνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αναδείξετε το στυλ και τον χαρακτήρα σας. Τα ρολόγια και τα γυαλιά ηλίου είναι αξεσουάρ που ταιριάζουν σε όποια εκδήλωση και να παρευρεθείτε.

Με βάση όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα με αυτοπεποίθηση και στυλ. Ανακαλύψτε στο Must Men Fashion μια μεγάλη συλλογή από διαχρονικά κομμάτια, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Δείτε ακόμα: Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.