Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα;

Χρειάζεστε ένα καλό πουκάμισο για μια σημαντική για εσάς περίσταση και αναζητάτε τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για την κατάλληλη επιλογή δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος, αλλά και άλλοι παράγοντες, όπως το ύφασμα, η εφαρμογή, ο γιακάς και η γραμμή του. Λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως αυτά, θα μπορείτε πάντα να είστε στυλάτοι και κομψοί.

 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά παρακάτω τα χαρακτηριστικά που έχουν τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα, καθώς και μερικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας.

Χαρακτηριστικά που έχουν τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα

Ένα καλοφτιαγμένο πουκάμισο μπορεί να κρατήσει μια ζωή. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να επενδύσετε σε μια ποιοτική επιλογή. Τα ποιοτικά και καλά πουκάμισα έχουν μια μεγάλη σειρά χαρακτηριστικών, στα οποία ανήκουν:

Σωστή εφαρμογή


Η σωστή εφαρμογή είναι ο βασιλιάς όταν επιλέγετε ανδρικά ρούχα, ιδιαίτερα πουκάμισα. Σε περίπτωση που ένα κομμάτι δεν εφαρμόζει σωστά, δεν αξίζει να το κρατήσετε στην ντουλάπα σας. Το βασικό κριτήριο που θα πρέπει να κοιτάτε είναι η άνεση που σας προσφέρει. Η σωστή εφαρμογή εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων, ενώ αναδεικνύει το σώμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Για να την πετύχετε θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 

  • Οι ραφές της μασχάλης θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλά ώστε να μην υπάρχει περιορισμός στις κινήσεις.

  • Θα πρέπει να μπορείτε να τοποθετήσετε τα δύο δάχτυλα σας ανάμεσα στον γιακά και τον λαιμό, όταν το πουκάμισο είναι κουμπωμένο.

  • Οι μανσέτες μανικιών των πουκαμίσων θα πρέπει να τελειώνουν εκεί που η παλάμη σας συναντά τον καρπό σας.

  • Δε θα πρέπει να αισθάνεστε τα μανίκια ούτε πολύ σφιχτά, ούτε πολύ φαρδιά, ώστε να μπορείτε να έχετε φυσική κίνηση.

  • Οι ραφές των ώμων του πουκαμίσου θα πρέπει να τελειώνουν στο σημείο που ξεκινά το μπράτσο.

  • Αναζητήστε για πτυχές στην πλάτη και τον κορμό, και προσπαθήστε να προσαρμόσετε το πουκάμισο στον σωματότυπο σας.

  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φορέσετε το πουκάμισο και μέσα από το παντελόνι αλλά και έξω από αυτό, βεβαιωθείτε ότι το τέλος του πουκαμίσου δεν ξεπερνά την πίσω τσέπη του παντελονιού.

Ύφασμα

Για τους περισσότερους, η επιλογή του κατάλληλου πουκαμίσου έχει άμεση σχέση με την επιλογή του υφάσματος. Το πρώτο πράγμα όμως που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι να σκεφτείτε αν θέλετε ένα επίσημο ή ένα καθημερινό πουκάμισο. 

Το καλό πουκάμισο, που ονομάζεται και dress shirt, είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ και ποιοτικό ύφασμα, όπως για παράδειγμα το twill ή το pinpoint oxford. Το βαμβάκι είναι μια ακόμη καλή επιλογή, η οποία επιτρέπει την καλή αναπνοή του δέρματος, είναι ανθεκτικό και μπορεί να σιδερωθεί αρκετά εύκολα. 

Ένα πιο sport πουκάμισο, που μπορεί να φορεθεί κάθε μέρα, έχει πιο απλά υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το λινό.

Γιακάς


Με μια μεγάλη ποικιλία σε διάφορα στυλ γιακάδων, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είδος γιακά ταιριάζει στο στυλ σας. Ο γιακάς δε θα πρέπει να σας σφίγγει, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Τύπος μανικιών

Δεν έχουν όλα τα πουκάμισα τον ίδιο τύπο μανικιών. Υπάρχουν μερικοί τύποι οι οποίοι συνταντώνται πιο συχνά, όπως για παράδειγμα τα μανίκια barrel. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το ένα ή δύο κουμπιά που υπάρχουν, και εξασφαλίζουν τη διατήρηση στη σωστή τους θέση. Τα μανίκια αυτά συστήνονται για πιο casual ή business casual περιστάσεις.

Τσέπες

Πόσες τσέπες θα πρέπει να έχει το πουκάμισο; Τα περισσότερα πουκάμισα συνήθως δεν έχουν τσέπες. Όμως, υπάρχουν μερικά dress shoes τα οποία έχουν στην αριστερή πλευρά του στήθους ένα μικρό τσεπάκι. Αν και τα  πουκάμισα αυτά έχουν ένα πιο casual ύφος, μπορείτε να τα συνδυάσετε και με ανδρικό κοστούμι.

Έξτρα κουμπιά

Εκτός από τα κουμπιά που υπάρχουν στο μπροστινό τμήμα του πουκαμίσου, θα πρέπει να ελέγξετε αν η επιλογή σας περιέχει επιπλέον κουμπιά. Τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα πωλούνται με επιπλέον κουμπιά, τα οποία μπορείτε να τα έχετε ως backup σε περίπτωση που χαλάσει κάποιο από αυτά που ήδη χρησιμοποιείτε.

Χρώμα

Ποια είναι τα χρώματα που φοράτε συνήθως; Για ποια περίσταση θέλετε το πουκάμισο σας; Συνήθως φοράμε διαφορετικά πουκάμισα σε γάμους και διαφορετικά στις εξόδους με φίλους. Οι επιλογές είναι πολλές, από μονόχρωμες, μέχρι επιλογές με μοτίβα. Για τις επίσημες περιστάσεις όμως, προτείνουμε να κινηθείτε σε μονοχρωμία.

Γραμμές των πουκαμίσων


Όπως και οι
μπλούζες και τα σακάκια, και τα πουκάμισα έχουν συγκεκριμένες γραμμές. Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες από αυτές; Η απάντηση κρύβεται στα εξής:

Κλασική γραμμή


Η κλασική γραμμή είναι γνωστή ως regular fit. Τα πουκάμισα αυτά έχουν πιέτες στο πίσω μέρος, και έξτρα ύφασμα στην περιοχή της κοιλιάς. Τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μεγάλη τάση, καθώς προσφέρουν μεγάλο βαθμό άνεσης και ελευθερίας κινήσεων. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για άνδρες που έχουν πιο ογκώδεις σιλουέτες.

Στενή γραμμή


Ίσως τα έχετε ακούσει ως slim fit πουκάμισα. Οι επιλογές αυτές δεν έχουν πιέτες και είναι πιο στενές στην πλάτη. Για τον λόγο αυτό, εφαρμόζουν πιο καλά στο σώμα, χωρίς όμως να περιορίζουν την κίνηση. Είναι κατάλληλες για άνδρες που έχουν πιο αδύνατο ή αθλητικό σωματότυπο. Συνδυάστε τις με τζιν παντελόνι και μια λεπτή γραβάτα για ένα πιο business casual look.


Γραμμή που εφαρμόζει ακριβώς στο σώμα


Είναι τα super slim fit, ή skinny fit πουκάμισα, τα οποία είναι περισσότερο δημοφιλή στις πιο νεαρές ηλικίες, οι οποίες αγαπούν τις πιο στενές γραμμές. Είναι πιο εφαρμοστά στη μέση, ενώ είναι ιδανικά για τους άνδρες με αδύνατο ή πολύ αδύνατο σωματότυπο.


Πώς να βρείτε το σωστό νούμερο του πουκαμίσου σας


Οι πιο πολλές εταιρείες καθορίζουν το νούμερο του πουκαμίσου σύμφωνα με την περίμετρο του γιακά σε εκατοστά. Το μέγεθος αυτό υπολογίζεται από την εσωτερική πλευρά, από το κουμπί έως την κουμπότρυπα. Άλλες μετρήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν το μήκος των μανικιών, την περιφέρεια του στήθους ή της μέσης. Πιο αναλυτικά, μπορείτε να βρείτε το σωστό μέγεθος πουκαμίσου με βάση τα εξής:

Μέτρηση περιφέρειας λαιμού


Με μια μεζούρα, μετρήστε την περιφέρεια του λαιμού σας, ακριβώς κάτω από το μήλο του Αδάμ. Για να είστε βέβαιοι πως ο γιακάς δε θα είναι στενός, αφήστε περιθώριο δύο δάχτυλα στο μπροστινό τμήμα μεταξύ λαιμού και μεζούρας.

Μέτρηση περιφέρειας στήθους


Πολλές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα επιλογής μεγέθους με βάση την περιφέρεια του στήθους. Για να το υπολογίσετε εύκολα, σταθείτε όρθιοι και μετρήστε με τη μεζούρα το πιο φαρδύ σημείο του στήθους. Αποφύγετε να ρουφήξετε την κοιλιά σας.

Μέτρηση περιφέρειας μέσης


Για να μπορέσετε να μετρήσετε την μέση σας, μετρήστε ακριβώς πάνω από τον αφαλό, ή στο πιο στενό σημείο που έχετε στην μέση. Όσο πραγματοποιείτε τη μέτρηση, θα πρέπει να είστε χαλαροί και να μην κρατάτε την αναπνοή σας.

Μέτρηση μήκους μανικιού


Σε αυτό μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο φίλο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε το χέρι σας και να το κρατήσετε σε γωνία 90 μοιρών. Στο στάδιο αυτό, η μέτρηση θα γίνει από τον αυχένα έως τον ώμο. Στη συνέχεια, μετρήστε από τον ώμο έως τον αγκώνα, και μετά από τον αγκώνα έως τον καρπό. Τέλος, προσθέστε τις μετρήσεις. Ο αριθμός θα είναι μεταξύ 81-95.

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή πουκαμίσου

 

Εκτός όμως από τα παρακάτω, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο πουκάμισο για εσάς, όπως:


Πατιλέτα των κουμπιών με βάση το είδος του πουκαμίσου

 

Η πατιλέτα των κουμπιών είναι η κάθετη λωρίδα υφάσματος στο κέντρο του πουκαμίσου, και πάνω σε αυτές είναι ραμένες οι κουμπότρυπες. Στα ανδρικά πουκάμισα η πατιλέτα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, ενώ στα γυναικεία στη δεξιά. Η πατιλέτα έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους, με πιο δημοφιλείς τους εξής:

 

  • Κλασική πατιλέτα: Ίσως είναι και ο πιο συνηθισμένος τύπος. Βασικό χαρακτηριστικό που έχει είναι το έξτρα ύφασμα που είναι ραμμένο στα σημεία που είναι οι κουμπότρυπες. Συνήθως συναντάται στα πιο επίσημα πουκάμισα.

  • Γαλλική πατιλέτα: Διακρίνεται για τον πιο μίνιμαλ σχεδιασμό της. Δεν παρουσιάζει ραφές, ενώ είναι σιδερωμένη προς τη μέσα πλευρά. Παρατηρείται σε επίσημα και πιο business πουκάμισα.

  • Καλυμμένη πατιλέτα: Η καλυμμένη πατιλέτα έχει μια επιπλέων στρώση διπλωμένου υφάσματος, η οποία καλύπτει τα κουμπιά. Είναι η κατάλληλη επιλογή αν θέλετε να φορέσετε σμόκιν.


Επιλογή του σωστού γιακά


Ο σωστός γιακάς μπορεί να αναδείξει όχι μόνο το ντύσιμο, αλλά και το πρόσωπο σας. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να δώσετε βάση στην επιλογή του γιακά. Μερικοί τύποι γιακάδων είναι:

 

  • Κλασικός γιακάς: Είναι από τους πιο ευκολοφόρετους τύπους γιακάδων. Είναι κατάλληλος και για επίσημες και για μη επίσημες περιστάσεις. Το καλύτερο; Ταιριάζει σε όλους τους τύπους προσώπων.

  • Γιακάς με κουμπιά: Γνωστός και ως button-down, ο γιακάς αυτός ενώνεται με το υπόλοιπο πουκάμισο και διαθέτει κουμπιά στις άκρες. Μπορείτε να το φορέσετε χωρίς γραβάτα, μαζί με ένα δερμάτινο μπουφάν ή ένα jean jacket.

  • Tail: Είναι κατάλληλος για τις πολύ επίσημες περιστάσεις. Φοριέται με σμόκιν και πολύ καλά κοστούμια, καθώς και ένα παπιγιόν.

  • Πουκάμισο με ανοιχτό γιακά: Είναι κομψά και κατάλληλα για πιο στενές και λεπτεπίλεπτες γραβάτες. Όμως, είναι καλύτερα για τα πιο μικρά πρόσωπα και πιο λεπτό σωματότυπο.

Πώς να βρείτε τον κατάλληλο γιακά για το πρόσωπο σας

ΓΙΑΚΑΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥ


Ο κατάλληλος γιακάς θα σας χαρίσει την γοητεία που έχετε ανάγκη. Για να βρείτε τον κατάλληλο γιακά για το πρόσωπο σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

 

  • Για στρογγυλό πρόσωπο: Επιλέξτε έναν μακρόστενο γιακά, ο οποίος θα δώσει και μια μακρόστενη όψη στο πρόσωπο σας.

  • Για πλατύ πρόσωπο: Τα πιο πλατιά πρόσωπα θα έχουν μεγαλύτερη συμμετρία με έναν πλατύ γιακά. 

  • Για κοντό λαιμό: Σε περίπτωση που έχετε πιο κοντό λαιμό και θέλετε να δείχνει πιο μακρύς, προτιμήστε πουκάμισα με χαμηλό γιακά.

  • Για μακρύ λαιμό: Αν έχετε μακρύ λαιμό, προτιμήστε έναν πιο ψηλό γιακά που θα σας βοηθήσει να δώσετε μια πιο “κοντή” όψη στον λαιμό σας.

Παρατηρούμε λοιπόν πως τα καλύτερα ανδρικά πουκάμισα έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Περιηγηθείτε στη μεγάλη συλλογή του Must Men Fashion από πουκάμισα και βρείτε αυτό που θα σας βοηθήσει να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας!

Comments (0)

No comments at this moment
Προστέθηκε στα αγαπημένα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies

στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.